3449ffee5fc3cbe6268120b55ec1ff61

Американські біологи створили корисне для серця соєву олію

Багаторічні дослідження довели, що насичені і транс-жири закупорюють артерії, роблять їх жорсткими і ускладнюють в результаті роботу серця.

На жаль, вони містяться у багатьох продуктах, включаючи сир, вершки і масло. Тепер вчені Університету Міссурі розробили сою, масло з якої виходить з низьким вмістом насичених і транс-жирів.

Експерти вирішили зосередитися на олеїнової кислоти — основному компоненті оливкового масла. Їм вдалося створити соєве масло з дуже високим відсотком олеїнової кислоти і зниженою кількістю насичених жирів. Крім того, оскільки нове соєве масло є більш стабільним за складом, воно не вимагає гідрогенізації, через яку втрачається корисна для серця жирна кислота омега-3. Надалі американські біологи планують виростити соєві боби, які зможуть успішно давати врожай в різних природних умовах.

news.gradusnik.ru

Поділитися:

Читайте также: