3069cb54eef31b2b18f7ac15e4375f50

Зміцнити нервову систему допоможе соя

Найбільш якісною вважається соя світло-жовтого забарвлення. Посодержанию білків (до30%) вона перевершує всі інші види бобових. Всое значна кількість солей калію іфосфора, міститься каротин, вітаміни групи ВиД.

Особливість сої становить жир, кількість якого в ній доходить до 17%. Онсодержіт вбольшом кількості лецитин, атакож ненасичені жирні кислоти, сприятливо діють при атеросклерозі. Вуглеводи сої краще ніж інших бобових засвоюються організмом.

Ізсоі отримують ряд цінних харчових продуктів. Завдяки високому вмісту жиру ееіспользуют для приготування соєвого масла, яке безпосередньо йде в їжу або для виробництва маргарину. Готують також соєве молоко ісоевий сир, які додають врізні страви, тим самим підвищуючи іхпітательную цінність. Соєвий сир використовують влечебном харчуванні при виснаженні нервової системи ІПРІ недокрів’ї.

Очищена соєве борошно додається вхлебобулочние вироби для підвищення вних кількостей білка іобогащенія його амінокислотного складу. При цьому поліпшується зовнішній вигляд хліба, його пористість.

sportzal.com

Поділитися:

Читайте также: