98dd187dd00afbb8e7a4d6b223c8f7c4

Для продовження життя лікарі радять їсти менше вуглеводів і більше рослинних жирів і білків

Раціон харчування з низьким вмістом вуглеводів, але багатий рослинними жирами і білками, знижує ризик передчасної смерті. Американське дослідження проводилося протягом більше 20 років серед понад 85 тис. Жінок у віці від 34 до 59 років і 44 тис. 500 чоловіків від 40 до 75 років.

Всі учасники огляду були здорові. Дієтологи помітили, що ті, хто частіше споживає продукти рослинного походження, має високий ризик ранньої смерті, в тому числі від раку. Люди, які навпаки отримували жири в більшій мірі з рослинних джерел і рідше споживали вуглеводи, мали найнижчий ризик смерті від всіх причин, включаючи рак і серцеві хвороби.

Висока ймовірність ранньої смерті у людей з раціоном харчування заснованому на вуглеводах з м’ясної їжі медики пояснюють високою масою тіла. Тим часом ті, хто харчувався в основному рослинними вуглеводами, наприклад овочами, також частіше їли цільнозернові продукти, які додатково знижували ризик смерті. Лікарі Simmons College і Гарвардської школи громадської охорони здоров’я радять отримувати вуглеводи, жири і білки в основному з рослинних продуктів.

news.gradusnik.ru

Поділитися:

Читайте также: